Italien i bilder, del 1.

Italiensemester. Årets bästa, och mesta, semester hittills. En perfekt blandning av allt det som jag tycker att en sommarsemester skall innehålla: sol och värme och stadsliv och kultur och roadtrip och god mat och fin utsikt och långa middagar och shopping och allt annat i en salig blandning.


Vi inleder med att åka från flygfältet direkt till Gardasjön och bänka oss vid lunchborder med den här fina utsikten. Turkosblått vatten, bergen där långt borta på andra sidan, ett bord i skuggan och underbar mat på en restaurang där man fick pyttesmå pre-desserter i fem små skålar före desserten. Här hade de helt tydligt fattat att dessert är typ Guds gåva till dessertälskaren.

På ena sidan turkosblå Gardasjö, på andra sidan lila blommor och fönsterluckor i eftermiddagssolen.

Sen åkte vi till Verona. Där fanns en turistfälla (Julias balkong as in Romeo&Julia) som var alldeles överbelastad med japanska turister men  om man svänger ryggen till den så är det en riktigt trevlig stad i bra storlek för att hinna utforska på några dagar.

En kväll åt vi middag på en restaurang som hade en tvåsidors meny bara för olika skinkor. Parmaskinka, San Danieleskinka, Mortadella, Salami, you name it. Och så fanns det en söt gubbe vars livsuppgift det var att skära skinka. Snacka om yrkesstolthet och yrkeskall.

Och en kväll äntrade vi Veronas romerska arena (som colosseum i Rom, typ) och såg på opera. Där hade de blygsamt riggat upp en gigantisk pyramid som kuliss i ena ändan och så klättrade statisterna omkring på arenans stenbänkar. Det var maffigt, tyckte både jag och de 15000 andra åskådarna.

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Hej då tutten!

Ett veckoslut på landet