Första gången

Det här med att ha köpt sitt första hus är egentligen bara en lång räcka av första gången - det är inte en gång eller två den här sommaren vi har stått undrande och funderat på vad man gör nu. 

Det är första gången man fäller ett träd helt själv och första gången man tömmer sina egna stuprännor och första gången man oroar sig över mögel i källaren (kommer det att sprida sig till stockarna?). Första gången man måste ordna med postlåda och sopavhämtning och första gången man har fladdermöss på vinden (borde vi skydda golvet?). Första gången man borde bli av med ett getingbo i lidret och vad skall vi göra med den stora stubben mitt i det som skall bli gräsmatta?

Som tur är finns det lika många bra första gånger - äta jordgubbar och kaka för första gången vid det nya utemöblemanget, lilla B som satte sig upp för första gången stödd mot kökströskeln, första gången man har en egen grill och första gången man är stolt när man klarat av något för första gången. Nästa år är vi redan värsta veteranerna. 

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Sticka strumpor med Magic Loop

Hej då tutten!