En lördag och en söndag

Det här veckoslutet var alla för en gångs skull friska och på gång samtidigt, så vi inledde starkt med att fly snön och kylan till palmerna i botaniska trädgården och äta lunch på stan efteråt. De flesta andra föredrog tydligen snön, för bland näckrosorna var vi helt ensamma, men det klagar man ju inte på.

B tyckte att palmer var grejer.
 
På lunchrestaurangen satt ett sällskap med några barn i bordet brevid där det pågick någotslags gräl om att tvätta händerna eller inte före maten. Mamman i familjen hade just gett upp med ett konstaterande om att "no, sehän on vaan lunta", varpå barnet konstaterade "Koirankakkalunta!". Gissa vem som tvättade händerna sen...


På söndag var det full show hela dagen - juristen hade födelsedag så B och jag inledde med att baka scones till födelsedagsfrukost innan jag åkte iväg för att förbereda en babyshower för en mycket överraskad blivande mamma. Mycket mat, lite förlossningssnack och fina presenter senare fick jag trassla ut bilen ur snödrivan med våld (finns det inte snöplogar i södra helsingfors?).
Det här är födelsedagsfrukosten (med ett finger framför linsen som bonus). Babyshowern var mer glamorös.

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

sökes: bordsben

Sticka strumpor med Magic Loop