Vardagsrumban och dagistankar

Alla mammabloggar bubblar med dagistankar så här på höstkvisten - det är inskolningar och funderingar till höger och vänster. Såhär en månad in på vårt arrangemang med dagmamma och lekkompis hemma är vi supernöjda med hur det fungerat hittills - barnet skiner som en sol när man går och är lika glad när man kommer hem, och det bästa av allt är att man inte behöver klä på honon och föra och hämta och passa så mycket tidtabeller.
Vår grundtanke med det här arrangemanget var just det att det är flexiblare för oss, att vi förhoppningsvis slipper en stor del av vintersjukdomarna, och att man inte behöver bli hemma från jobbet för vareviga lilla snuva som barnet ändå drar på sig.

På morgonen far jag svintidigt (tåget går redan före sju - i ett tidigare liv hade det varit otänkbart!) för att kunna vara hemma efter fyra, och juristen åker senare och kommer senare. Vardagen rullar på, det jobbigaste är att få matbutiksresorna in i ekvationen, och jag funderar på att testa en middagskasse nån gång för att se om det skulle hjälpa. Eller så borde jag komma in i vanan med att beställa maten hem igen (tidigare använde vi Kauppahalli24 ganska regelbundet, det var huippu!).

Jag tror att vi kommer att hålla B hemma med dagmamma tills han fyller tre. Så småningom behöver han nog lära sig att uppföra sig i en grupp, så jag tror att han får gå i någon park och leka med andra barn nästa höst som warmup tills det blir dagis våren därefter.

Kommentarer

  1. Haha, tror du faktiskt är en av de få av mina mammabekanta som inte börjar jobba /barnet på dagis 1.9.! Var hittade ni dagmamman, privat eller kommunalt? Hade inte tänkt på det alternativet tidigare!

    SvaraRadera
  2. Vi hittade henne via hoitopaikka.net, men vet också om folk som fått napp med annonser i husis/Kyrkpressen/den lokala lekparken.

    SvaraRadera

Skicka en kommentar

Populära inlägg i den här bloggen

sökes: bordsben

Sticka strumpor med Magic Loop