Dagisstart

Pyssligt tills det blev smällkallt och husets väggar började komma emot alla i hushållet blev det dags för dagisstart för B idag.
Under julledigheten var vi några gånger och lekte på dagisgården för att lite bekanta oss med miljön, men iom att det var så kallt idag lekte barnen inte alls ute så den bekantskapen får vänta tills en annan dag. Som tidpunkt för dagisstarten verkar det här vara en ganska bra tidpunkt - de allra flesta barnen är ännu på julledigt och idag var de 3 dagistanter och 8 barn, så nu hinner han vänja sig i några dagar innan de blir fullstor grupp nästa vecka.

Idag gick det iallafall över all förväntan. Jag trodde att han skulle dra sig in i sitt skal och bara observera åtminstone idag, men efter en liten stund började han leka lite själv och efter någon timme pusslade han redan tillsammans med två andra barn. Vi stannade bara förmiddagen och gick hem efter lunch men då meddelade han att han vill vara på dagis själv, så det tog vi som ett gott betyg för första dagen.

Imorgon blir det paus iom. helgdag, men på torsdag och fredag får han vara en liten stund själv och så förlänger vi dagarna stegvis sen från det. Hoppas det fortsätter lika bra som det började!

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Sticka strumpor med Magic Loop