Nine

Lite tankar om Nine så här några dagar efter att vi såg den:

1. Det behövs en stor duk för musikaler för att alla musiknummer med dansscenerna skall komma till sin rätt. Det här är inte en film som man vill vänta med tills man kan hyra den - på TV kommer det inte att funka.

2. Alla förväntningar som jag hade gällande fina dansscener och fina kostymer osv infriades: det är en visuellt mycket tilltalande film. Snygga hår, snygga kostymer, snygga bilar, snyggt klipp, snygg scenografi och snygga kulisser. Najsnajsnajs.

3. Storyn håller inte. Eller rättare sagt, det finns ingen story. Till ungefär mitten av filmen är det okej, men mot slutet så faller allt ihop och det blir ingen rätsida på alltsammans och jag märkte att jag satt och gäspade och tittade på klockan. Kanske inte så lyckat ändå att basera filmen på en musikal som i sin tur baserar sig på en annan film.

Men efteråt är man nog nöjd och glad och går omkring och nynnar på det mycket catchiga soundtracket "Be italian". Och drömmer om Nicole Kidman i aftonklänning och übersnygg päls vid en fontän i Rom.

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Sticka strumpor med Magic Loop

Hej då tutten!