matbloggen, del 3

bildkälla
Matbloggen gav sig den här veckan i kast med den här blomkåls- och avocadosoppan som både såg och lät god ut. Allt var bra ända tills jag mixade den med stavmixern då det hela förvandlades till nånting beskt, bittert och oätbart - vi fick slänga hela alltsammans... Undrar vad det var som hände?

Jag börjar inse varför man har ett antal trygga och välbeprövade recept som man kör med hela tiden - det är bäst att hålla sig till det som fungerar. Men skam den som ger sig, matbloggen fortätter på sitt uppdrag!

Kommentarer

  1. Om maten blir bitter beror det oftast på att man har stekt ingredienser (kryddor, lök, vitlök) för länge. Man kan tydligen också koka blomkål för länge, men det har inte hänt mig. Eller använde du något bittert grönt (ruccola, lollo rosso, osv) i soppan? Annan möjlighet är ju förståss att själva blomkålen var bitter (vissa är mera än andra), men om du smakade på det före blendern, kan det inte bero på det. På nytt bara!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hmm, kanske det var det... Det blev liksom en konstigt äcklig metallisk eftersmak.
      Det får nog bli nånting annat nästa vecka!

      Radera

Skicka en kommentar

Populära inlägg i den här bloggen

sökes: bordsben

Sanningarna