I väntan på julen

Bara några dagar kvar till jul nu, som hos oss dessutom sammanfaller med Bs treårsdag. I år är första året då han förstår vad födelsedag innebär och det diskuteras och funderas över allt som kommer att hända. Kalaset hade vi redan igår och en kvart innan gästerna kom var han så nervös att han inte visste vad han skulle göra med sig själv. När gästerna sen väl kom gick det bra, och jag tror och hoppas att han var nöjd med kalaset efteråt. 

Om födelsedag är bekant är begreppet jul mer abstrakt - han vet att det är jul snart men tror inte han riktigt vet vad det betyder, så får se vad reaktionerna blir. Det är ju så mycket som är annorlunda den dagen - vi får gäster och äter konstiga saker och vuxna kanske vill sitta längre vid matbordet (önsketänker här) och paket och hela faderullan. Jaja, vi tar det som det kommer. Hos oss kommer reaktionerna oftast fördröjt: har något varit jobbigt och konstigt är det nästa dag han sätter sig på tvären. 


Min målbild är som alltid juldagskvällen då barnen lagt sig och lugnet infinner sig och allt är över. Då man bara kan njuta av julen. På annandag är vi bara hemma och tittar på julklapparna. Och rastar treåringen i valfri lekpark för att tömma energidepåerna - det kommer man tyvärr ej ifrån, jul eller inte. 

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Sticka strumpor med Magic Loop

Hej då tutten!