Viborg

Hela Viborg gav intrycket av en sovande småstad. Gatorna var tomma mest hela tiden och de flesta hus var antingen fina och förfallna eller "nya" ryska byggen som inte såg så väldigt trivsamma ut. Så fort man kom bort från torget med alla finska turister som köpte billig vodka och yllestrumpor så var det hela ganska deprimerande. Vissa hus är återställda i ursprungligt skick och visst ser man tecken på att något håller på att hända (nya stuprännor var tydligen årets grej) men det mesta rasar ihop. Upprätthållande är tydligen ingenting som man gör här.
På kvällen försvann mittiallt både el och vatten från hela staden och fastän jag inte brukar vara rädd av mig så var den staden nog ingen trevlig plats efter att det blivit mörkt. Ändå var jag jätte förvånad över att man inte såg fler tiggare eller skumma typer som gjorde att man ville hålla lite hårdare i sin kamera och plånbok.
Överlag var det ett jätteintressant besök men det berodde nog på vår guide - ensam är det svårt om inte omöjligt att få ut någonting ur ett besök där.





Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Hej då tutten!

Ett veckoslut på landet

No mulberry for this girl.