Kulturscenen

Kring jul fick vi mittiallt enhel massa möjligheter att vara kulturella och hann med två musikaler och en bio inom en vecka. 

Först ut var Aladdin och den hade jag stora förväntningar på - soundtracket från filmen var trots allt länge min feelgood-musik. Förändringen från film till musikal funkade bra - de hade ändrat storyn och karaktärerna lite för att få bort de talande djuren, och det var en visuellt jätte fin och underhållande show. Minus i kanten för att prinsessan Jasmine var ganska menlös, stort plus för att anden i flaskan var om möjligt än mer underhållande än i filmen. 

Strax efter jul såg vi Motown med mina föräldrar, men det blev ingen av oss så imponerad av. Den handlar om skivbolaget Motowns historia och utlovade Stevie Wonder, Jackson Five, Diana Ross och the Supremes. Tyvärr var alltsammans ganska platt och nästan tråkigt, så här blev det ingen fullpott...


Nästa dag tog juristen med mig till vår lokala bio för att se Rogue One. Vår lokala Bio Grani hemma bleknar tyvärr i jämförelse med Electric Cinema - här var det sammetsfåtöljer eller soffor (riktiga, stora fåtöljer!) med små sidobord eller sängar längst fram som gällde. Och en bar längst bak som serverade snacks och drinkar före och under filmen. En klagar inte när en får nygjorda nachos, prosecco och Coca-Cola som biosnacks på en bricka till sin biosäng. 

Mer bio och mindre Motown åt folket!
Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Sticka strumpor med Magic Loop