Skygarden





Trots att London är en storstad finns det hemskt få höga hus: ett fåtal i city, en handfull på nybyggda Canary Wharf och några få på södra sidan av floden. Delvis beror det på att utsikten till St Pauls Cathedral är skyddad från alla väderstreck - det finns sektorer i staden som skall ha fri utsikt till St Pauls och det får inte heller finnas något som stör utsikten bakom den. (Döm då om ramaskriet det blev då nybygget Manhattan Loft förstör en utsiktssektors utkant...). 

Anyways - i en av skyskraporna i city - the "walkie-talkie building" till vänster i bild där uppe får man komma upp till utsiktsvåningen gratis bara man bokar tid några veckor i förväg. Där finns några överprissatta restauranger men också en fin utsikt över hela staden. Vi fick biljetter till mellandagarna då mina föräldrar var här och hade tur med vädret - det vara bara flodmynningen och Tower bridge som var täckta i Londondimma just den morgonen.



Med tanke på att kalaset var gratis var det väl värt pengarna - förutom restaurangerna och utsikten fanns det en liten trädgård, och själva byggnaden var intressant att se på närmare håll. Så tips, tips, till de som planerar London-weekend! 

Här har vi St Pauls med sin skyddade utsikt

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Hej då tutten!

Ett veckoslut på landet

No mulberry for this girl.