The do's and dont's med att flytta utomlands

Do:

- åk. Såklart skall man åka. Att åka bort hemifrån ger en alltid så mycket mer än att bara gå runt i samma cirklar som hemma.

- fundera inte alltför mycket på det ekonomiska. Det är klart man måste ha en plan, men gör inte det ekonomiska till huvudsaken. Vi åkte definitivt inte till London för lönens skull, men det har varit värt det på många andra sätt.

- skyll inte på barnen, de rotar sig på några veckor och finner sig snabbt i sin nya vardag. Dessutom får de gratis språkbad och en massa nya upplevelser!Don't:
- 6 månader är en jobbig tidslängd. I fyra månader kan en leva rotlöst utan något sammanhang, och på en 6 månaders period hinner en inte skapa sig något sammanhang om en inte jobbar. För mig som bara var hemma med barnen blir det till slut lite jobbigt att ha så lite vuxet sällskap. Nästa gång stannar vi längre och sätter barnen i dagis så vi kommer in i samhället bättre den vägen. Och/eller så jobbar vi båda.

- Ta med egna saker hemifrån. Visst klarar en sig med bara sina kläder, men i längden början en sakna sina egna grejer: eget porslin och egna bestick istället för anonyma hyrda grejer, egna böcker i bokhyllan, någon egen filt eller till och med en soffdyna som en skulle ha valt själv. De där grejerna som en samlar på sig som gör ett hem.


Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

sökes: bordsben

Sticka strumpor med Magic Loop