Ett veckoslut i York

Vår lilla weekendtrip till York blev riktigt lyckad - det visade sig vara en riktigt gammal stad med stadsmur och torn och tinnar, små smala gränder och massvis med söta butiker och restauranger. 


Tyvärr var vädrets makter inte riktigt på vår sida, men vi ignorerade det och hade det hur bra som helst. 

På lördag träffade vi några kompisar som bor ganska nära York och gick till tågmuseet och åt lunch efteråt - barnen (speciellt B) var glada över att få leka med någon som talar svenska, och även om tågmuseet inte var en så stor framgångssaga för den här ålderns barn så var det en kul eftermiddag. 

På söndag utforskade vi stadsmuren och smala små gränder (superspännande om en är fyra år gammal!) och hann ännu med en sväng till stadsmuseet där de hade byggt upp en hel viktoriansk stad komplett med butiker, bostadshus, polisstation, skola och fängelse (fullträff också här med barnen). 

York påminde lite om Borgå till stämningen, det var mycket folk i rörelse och jag kan tänka mig att med finare väder och utan barn i släptåg skulle vi ha kunnat trivas bra också någon dag till. Nu hoppade vi istället på tåget och var alldeles jätte nöjda med att ha fått se nånting nytt det här veckoslutet! Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Sticka strumpor med Magic Loop