Brazil!

3 faktum om Brasilien:

- att flyga 12 timmar over atlanten tar lange. Fruktansvart lange.
- talad portugisiska ar ett sgs outgrundligt aven om man kan franska och lite italienska. Det sku lika bra kunna vara hebreiska. typ.
- varmt vader ar skont. =)


Egentligen hade vi tankt vara 3 dagar pa solsemster i sodra brasilien, men vi gav uppefter 1 och en halv och kom till rio i fortid for det regnade nonstop. Det sku ha varit utmarkt annors - fina pooler, fin strand och utmarkta vagor att lara sig surfa pa, men nar det regnar hela tiden sa har man inte sa mycket lust att sola eller lara sig surfa. Sa det blev massage och manikyr istallet och nu ar vi i Rio.

Rio ar daremot wonderful - varmt och skont och inte likt nanting jag sett tidigare. Det ar en enorm stad, men alla stadsdelar ar skilda fran varandra med berg dar det vaxer blommor som vi mest har pa fonsterbradet hemma i vanliga fall...och copacabana och ipanema ar just sana dar sandstrander som jag hade vantat mig - langa och breda och finkorniga och stora rullande vagor. Och det ar alldeles jatte skont att det inte ar nan temperaturskillnad mellan ute och inne och att man inte behover ha halsduk och vantar och att det ar ljust ute. I love ljus och sol och varme.

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Hej då tutten!

Ett veckoslut på landet