Back to nature

B brukar ofta få välja vart han vill gå då vi skall gå ut, och nuförtiden väljer han ofta att gå till Holland Park. Till skillnad från Kensington Gardens är det en s.k. engelsk park dvs det är inga gräsmattor eller rabatter utan bara stora skogsområden, men det finns gångvägar man skall hålla sig till, parkbänkar här och där och några lekparker att välja på när man tröttnar på naturen. Oftast vill B ändå leka här:


... strax till vänster om gångvägen har de fällt några träd och lämnat ca halvmeterlånga bitar av stammarna kvar. Här står jag och ser på ekorrarna medan barnen klättrar och balanserar och leker kiosk och restaurang. För en finländare är det här inte speciellt exotiskt, men för alla dessa Londonbor är det här fullständigt främmande. För det första har barnen halare eller utebyxor på sig (konstig grej 1) och sen får de klättra på smutsiga stockar (konstig grej 2) utan att deras föräldrar säger nånting (konstig grej 3). Vareviga gång vi är där får jag kommentarer i stil med "oh, that is so creative!" eller den bästa hittills "you do know there is a playground a bit further down?". 

På den lekplatsen ordnar de nature play med jämna mellanrum för att de engelska barnen (mot betalning såklart) får leka på en "nature play area" (en liten inhägnad skogsplätt i Holland Park) och bekanta sig med naturen under kontrollerade former. För att bara låta dem leka utanför en lekpark verkar vara otänkbart för de allra flesta.Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Sticka strumpor med Magic Loop