Remember, remember, the fifth of november!


Den femte november firar engelsmännen Guy Fawkes night - år 1615 försökte han bränna upp hela houses of parliament med kung och regering och alltsammans, och att den kuppen misslyckades firar man sedan dess med stora brasor och fyrverkerier. I de flesta stora parker ordnas bonfire nights där man får skjuta egna raketer, men de lär vara fullsmockade med folk (tänk havis amanda på vappen), så att gå dit med barn är inte en möjlighet. Så ganska ypperligt då med en egen liten park på andra sidan gatan där det ordnas privat fireworks party - alla ansöker snällt av garden committee om att få köpa biljetter och ställer upp på talkoarbete veckan innan och så har vi ett eget fireworks party med en kokkobrasa storlek enorm medan de oinbjudna får stå utanför på gatan. 



Det intressantaste var nästan att alla som bor inom 100 yards var inbjudna, så ingen kunde klaga på för hög musik eller för stor kokkobrasa eller för mycket raketer, så här kördes det på för fullt. Det var mulled wine och "novelties" - dvs lysande blinkande leksaker till barnen (här ovan är våra fascinerade av sina), sausages in "luxury wrap" (jag såg en vanlig hotdog...) och så mycket raketer att våra gäster tyckte att det var som att beställa 5 flaskor champagne - i efterhand var de sista helt enkelt ganska onödiga...

Barnen älskade hur som helst hela kalaset och B som såg fyrverkerier för första gången pratar nonstop om dem sedan dess. 






Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Hej då tutten!

Ett veckoslut på landet