Dagsutflykt till Cambridge

På söndagen gjorde vi vår första lite längre utflykt hemifrån och hoppade på tåget och åkte en timme norrut till Cambridge. Tunnelbana till Kings Cross och ca 1h20min tåg till Cambridge visade sig vara ungefär så länge som vi klarar av utan att behöva packa ner hela underhållningsarsenalen för barnen - nu var alla ännu ganska ivriga på utflykt när vi väl kom fram.

Cambridge visade sig vara alldeles utmärkt dagsutflyktsmål - en charmig liten stad med små gator och gamla små hus som lutade mot varann. Hur många colleges som helst som man skulle ha fått besöka: vi valde ett mer eller mindre i blindo genom att följa turistströmmarna och såg King's college. Det kändes lite som en brittisk internatskolefilm eller Harry Potter - stora gräsmattor kantade av bibliotek och inkvarteringshus, en kyrka för obligatoriska söndagsgudstjänster (komplett med altartavla av Rubens...), en å att ro på och en hel massa pubar med öl till studentpris. 

Vi var glada att vi fattat att vi behöver en dubbelvagn för små treåringsben var inte fullt så ivriga som våra på att gå omkring, men vi fick en bra bild av staden innan vi hoppade på snabbtåget till London igen.
Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Sticka strumpor med Magic Loop