Skottland

Vi har/hade en lista med några saker som vi vill göra under det här halvåret här i London, och betar sakta av punkterna en efter en. Det är en av fördelarna med att veta att vi bara har ett halvår på oss - man får saker gjorda.

Veckoslutets punkt: Skottland!

Juristen höll ledigt från jobbet på fredag och vi flög upp till Inverness och hyrde en bil (för en gångs skull blev vi uppradade på uthyrningen och åkte iväg med en sportig liten audi med för många hästkrafter istället för en skoda octavia som vi hade beställt...)

Urquhart castle och Loch Ness
Barnen somnade båda ganska snabbt och juristen och jag njöt av utsikten och lugnet då vi körde ner längs Loch Ness vänstra sida. Inget monster såg vi, men nog den ena butiken som sålde monstermemorabilia efter den andra och parkeringsplatser för att ta bilder på utsikten med 500m mellanrum. Den här rutten är antagligen ganska vältrafikerad av turistbussar på sommaren, men nu var det ganska lugnt och stilla.


Sen var det bara kilometer efter kilometer av fin utsikt som inte fastnar på bild - det var höst i Skottland och träden höll på att bli gula och röda, och på bergen var gräset alldeles rostbrunt. Åt alla håll var det böljande kullar i grönt och brunt och vattenfall och sjöar. Så vackert så man nästan hade lust att snöra på sig vandringsskorna om det inte hade varit för de små på baksätet som åt russin så mycket de orkade och krävde att jukeboxen på framsätet skulle sjunga Pippi! eller Karlsson! turvis.


Vi övernattade en natt i Fort William på Skottlands västkust, åt nyfångade musslor och krabba och en stadig skotsk frukost på ett mycket sött B&B innan vi körde vidare mot Edinburgh nästa dag. Utsikten utanför bilfönstret var om möjligt ännu bättre idag, men efter en stund orkar man inte ooh:a sig och aah:a sig mera - efter lunch var måttet rågat med böljande kullar och vi hoppade på motorvägen för att komma fram lite snabbare. 

Den sista dagen tittade vi på Edinburgh med allt vad det innebar av slott och kiltar och säckpipor och haggis - jag är inte helsåld på staden utan tyckte den verkade lite smutsig och turistig efter lugnet uppe i kullarna. Vi tog den här dagen lite på barnens villkor efter att de hade fått hänga med i vuxentempo i två dagar tidigare, så det blev det ganska mycket barnaktiviteter, men jag tror inte att jag behöver komma tillbaka hit för att se mer av den staden. 

Skottland i övrigt får dock 4 stjärnor av 5, och resesällskapet får näst intill full pott. Vi var nervösa över hur bilandet skulle gå då barnen inte har satt sin fot i en bil på två månader nu, men där åkte de hur fint som helst utan någon annan underhållning än jukeboxen i framsätet och jukeboxens outtömliga russinförråd. Mer roadtripar till den här familjen alltså!


Kommentarer

  1. Nu borde du titta på Outlander på Netflix! Samma fina ställen med mycket drama.

    SvaraRadera

Skicka en kommentar

Populära inlägg i den här bloggen

Sticka strumpor med Magic Loop