Italien i bilder, del 2

I prosciuttons förlovade land kan man inte annat än att ta med en bit hem. Fast vi tog inte en hel, utan bara lite färdigskurna skivor. Och sen lite salami och lite parmesanost och lite vällagrad parmesan och balsamvinäger och olivolja och allt det där som ser så gott ut att man inte kan motstå det.
I toscana är det superfint. Jag har ungefär 200 bilder av toscanska kullar i kameran. Kullar med olivträd, kullar med vinodling, kullar med små byar, kullar med kyrkor, kullar när det regnar (två dagar var det semitråkigt väder, tyvärr...) och kullar när solen skiner.


I Siena söder om Florens såg vi en stor randig kyrka och ett torg som sluttade neråt i en fin halvmåneform. På torget skulle det bli hästkapplöpning om några dagar - 10 hästar med barbackaryttare som representerar de olika stadsdelarna tävlar om vem som hinner först tre varv runt torget. Den enda regeln är att det inte finns några regler förutom att man inte får peta andra ryttare i ansiktet. Hästdopning är tillåtet och rekommenderat. Om ryttaren faller av gör det ingenting, det är hästens prestation som räknas och ryttaren får klara sig undan hovarna bäst han kan. Åskådarna står mitt på torget eller sitter på läktare runtom och hoppas att hästarna håller sig på sin bana. Crazy stuff. Därför ser jag lite rädd ut fastän det inte finns en häst i närheten heller.


Mera toscanska kullar.
Lite vinodling och utsikten från vårt logi. Vi fokuserade oss på Chianti-området i Toscana och smakade på en hel del och tog också hem några flaskor rödvin. Alltid lika spännande att se om kappsäcken är dränkt i rödvin när den kommer åkande på bagagebandet på hemmaflygfältet. Den här gången gick allt bra och alla flaskor kom hem helskinnade.

Till sist åkte vi som sagt på besök till Ferraris fabriksmuseum. Så där glad var jag typ hela veckan, men på bilden var formel-1-nörden lite extra glad över att posera brevid Räikkönens bil från två år sedan. Man fick provköra några Ferrarin också om man ville, 100e för 10minuter skulle det ha kostat. Vi avböjde och dreglade bara lite istället. 

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Hej då tutten!

Ett veckoslut på landet